Kopen incl. BTW

€ 80.990,-

Private leasen p/m v.a.

€ 1.168,-

Zakelijk leasen p/m v.a.

€ 1.060,-

Financieren p/m v.a.

€ 802,-

De Q8 Sportback e-tron

De Audi Q8 Sportback e-tron is de opvolger van de Audi e-tron Sportback. Dat model was de eerste volledig elektrische Audi. De Q8 Sportback e-tron behoort tot het topsegment van Audi én natuurlijk de top van elektrische SUV's in het algemeen. 

De Audi Q8 Sportback e-tron is nu te bestellen! Wilt u hem eerst zelf ervaren? Plan dan nu uw proefrit.

sq8sportbacke-tron1

Standaard als Q8 Sportback 55 e-tron quattro

De Q8 Sportback e-tron wordt standaard geleverd met een 55 e-tron quattro aandrijflijn. Dit model heeft een elektromotor op zowel de vooras en de achteras, wat zorgt voor een uitmuntende grip en stabiliteit. De quattro vierwielaandrijving en het systeemvermogen leveren indrukwekkende prestaties met 300 kW en 408 pk. De krachtigste aandrijving zit in de SQ8 Sportback e-tron en heeft een vermogen van 370 kW en sprint in 4,5 seconden van 0-100 km/h. 

Bekijk onze actuele Q8 Sportback e-tron voorraad

Audi-Q8-e-tron-Sportback-07

Nieuwe merkidentiteit

Audi is met de Q8 e-tron een nieuwe weg ingeslagen met haar merkidentiteit. Zo is er een nieuwe trend bij Audi om het logo plat weer te geven op de grille. Daarnaast zijn de Audi-ringen wit of donkergrijs, dit omdat chroom (de kleur die het logo voorheen had) niet duurzaam is. Verder verdwijnt de “motor-aanduiding” en komt er een modelaanduidingen op B-stijl die met laser wordt aangebracht. Dit allemaal met het nieuwe Audi lettertype.

De Q8 Sportback e-tron uitvoeringen

SQ8e_2022_4513-L

Brochures & prijslijst

Sterke accu en sneller laden

Een sterkere accu dan zijn voorganger, de e-tron Sportback, is hetgeen waar de laatste jaren op doorontwikkeld is. Met name om de actieradius te vergroten en de motoren efficiënter te maken. Alle versies van de Q8 Sportback e-tron krijgen een range die vergroot is met 30 tot 40%. Dit komt vooral doordat de grote accu groter is geworden. De 55 Sportback e-tron heeft een accu van 115 kWh netto waarmee een actieradius van 556 kilometer wordt behaald. Het accupakket is weer op te laden met een snelheid tot 170 kW. In ongeveer 31 minuten is de accu weer van 10-80% geladen en kunt u uw weg vervolgen. 

Twee luxe uitvoeringen

De Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro is er in twee uitvoeringen: de Advanced edition en de S edition. De Advanced edition wordt gekenmerkt door de LED-verlichting, 20 inch lichtmetalen velgen, Audi virtual cockpit, MMI navigatie plus, Audi connect diensten, lederen bekleding, elektrische stoelverstelling en -verwarming en ambienteverlichting. De luchtvering zorgt voor een fijne spreiding tussen comfort en dynamiek. De S edition legt de focus op sportiviteit met S line designaccenten en het S line interieur met sportstoelen en een multifunctioneel, met leder bekleed driespaaks stuur. 

De nieuwste techniek

Een nieuw model betekent natuurlijk ook de nieuwste technische features, zoals Audi connect-toepassingen met de altijd actuele online-verkeersinformatie. Via Functions on Demand gebruikt u flexibel extra autofuncties en met de myAudi-app bent u altijd op de hoogte van het reilen en zeilen van uw Audi.

De nieuwe Audi Q8 Sportback e-tron blinkt uit met zijn rijdynamiek. Via Audi drive select zijn de settings van de standaard adaptive air suspension te bepalen, waaronder Efficiency en Sport. Dankzij een verbeterd onderstel stuurt hij nog gewilliger door bochten.

Audi brengt het virtual reality-entertainment naar uw auto. Deze innovatieve technologie verbindt rijbewegingen met de virtuele wereld. Je voelt het op de achterbank als je Audi draait. Deze verandering in oriëntatie is ook visueel waarneembaar, omdat een auto bijvoorbeeld in de headset plotseling van koers kan veranderen.

Daarnaast heeft de Sportback een kofferbakmat die is gemaakt van rubber met geopende randen die de vloer van de kofferbak schoon en droog houdt. De geribbelde structuur is antislip. De 4 seizoenenmat is afgestemd op de beenruimte van uw Audi. De stevige en recyclebare mat is voorzien van een e-tron-logo als aanvulling op het interieurontwerp. Ze houden het tapijt fris en droog.

Het model bezit, evenals de laatste versie van de e-tron, camera's als zijspiegel. De compacte camera’s van de optionele virtuele buitenspiegels tonen hun beeld binnenin op 7 inch oled-schermen. Ondanks koplampreflecties brengen ze aankomende voertuigen haarscherp in beeld. Bovendien maken deze cameraspiegels de auto gestroomlijnder.

Wanneer de deuren openen, projecteert de led-binnenverlichting het e-tron-logo op de vloer. Een unieke manier om extra licht te geven bij het in- of uitstappen.

Beleef de Q8 Sportback e-tron