De tijdlijn van dit voertuig

  • In de showroom: proefrijden mogelijk
  • Mogelijk om te bestellen
  • Vanafprijzen bekend
  • Wereldpremière en onthulling
  • Aankondiging en eerste beelden
Blijf op de hoogte

Kopen incl. BTW

€ 73.785,-

Private leasen p/m v.a.

€ 1.197,-

Zakelijk leasen p/m v.a.

€ 1.060,-

Q8 Sportback e-tron heeft een 50, 55 en SQ8 (quattro) uitvoering

In het voorjaar wordt de nieuwe Audi Q8 Sportback e-tron op de markt verwacht. Net zoals de Q8 e-tron de opvolger was van de e-tron, wordt de Q8 Sportback e-tron op zijn beurt de opvolger van de Audi e-tron Sportback. Dat model was de eerst volledig elektrische Audi in haar gamma. De opvolging is veelbelovend, want met een nieuwe look, naam en merkidentiteit gaat Audi met dit elektrische model het topsegment in. Met het overnemen van de naam van de Q8 positioneert Audi zich natuurlijk in de top van de elektrische SUV's.

De Audi Q8 Sportback e-tron is nu te bestellen! Plan ook uw proefrit.

In de showroom en te bestellen

In november 2022 werd het design van de nieuwe Audi Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron bekendgemaakt. Hierbij kwam vrij dat beide modellen drie motoruitvoeringen krijgen, het model een hogere actieradius en verbeterde aerodynamica krijgt dan hun voorgangers. Het model wordt gecertificeerd als CO2-neutraal vanwege de recyclebare materialen in het interieur. De Audi Q8 Sportback e-tron is nu bij ons in de showroom. Maak nu uw proefrit!

sq8sportbacke-tron1

Krachtig, maar ook zuinig

Met drie verschillende aandrijflijnen is er voor iedere Audi-liefhebber een geschikte Q8 Sportback e-tron. U kunt dus kiezen tussen de 50, 55 en SQ8 Sportback e-tron. Elke uitvoering kent dezelfde verschillende editions. De specificaties per aandrijflijn zijn als volgt:

  • 50 Sportback e-tron: 2 elektromotoren, 250 kW vermogen, 664 Nm koppel, 505 kilometer actieradius
  • 55 Sportback e-tron: 2 elektromotoren, 300 kW vermogen, 664 Nm koppel, 600 kilometer actieradius
  • SQ8 Sportback e-tron: 3 elektromotoren, 370 kW vermogen, 973 Nm koppel, 513 kilometer actieradius

Door de verbeterde aerodynamica (luchtweerstandscoëfficiënt van 0,24 t.o.v. 0,26 in de e-tron Sportback) wordt er meer energie uit de accu bespaard, waardoor er efficiënter wordt omgegaan met actieradius.

Bekijk onze actuele Q8 Sportback e-tron voorraad

Audi-Q8-e-tron-Sportback-07

Nieuwe merkidentiteit

Audi is met de Q8 e-tron een nieuwe weg ingeslagen met haar merkidentiteit. Zo is er een nieuwe trend bij Audi om het logo plat weer te geven op de grille. Daarnaast zijn de Audi-ringen wit of donkergrijs, dit omdat chroom (de kleur die het logo voorheen had) niet duurzaam is. Verder verdwijnt de “motor-aanduiding” en komt er een modelaanduidingen op B-stijl die met laser wordt aangebracht. Dit allemaal met het nieuwe Audi lettertype.

Alle Audi Q8 Sportback e-tron uitvoeringen

SQ8e_2022_4513-L

Brochures & prijslijst

Sterke accu en sneller laden

Een sterkere accu dan zijn voorganger, de e-tron Sportback, is hetgeen waar de laatste jaren op doorontwikkeld is. Met name om de actieradius te vergroten en de motoren efficiënter te maken. Alle versies van de Q8 Sportback e-tron krijgen een range die vergroot is met 30 tot 40%. Dit komt vooral doordat de grote accu groter is geworden. De 50 Sportback e-tron heeft een accu van 89 kWh netto waarmee een actieradius van 505 kilometer wordt behaald . Hiermee is de acceleratie van 0-100 km/u slechts 6 seconden en heeft het model met  340 pk/250 kW een topsnelheid van 200 km/u. De 55 doet het met 408 pk/300 kW iets beter en is al na 5,6 seconden op een snelheid van 100 km/u. 

De SQ8 Sportback e-tron is met een topsnelheid van 210 km/u het snelst en heeft zelfs 504 pk/ 370 kW met de drie elektromotoren.

Het laden gaat bij de 50 Sportback e-tron met maximaal 150 kW aan de snellader, de andere versies 170 kW. Daarnaast is het zo dat tussen 0 en 75% accuvulling de laadcurve (ruim) boven de 100 kW blijft.

Nieuwe uitvoeringen: 55 Advanced edition Plus en S edition Competition

Ontdek de verfijnde kracht van de Audi Q8 55 Sportback e-tron Advanced edition Plus. Met zijn stralende hemel via het glazen panoramadak ervaart u de Q8 Sportback e-tron en zijn omgeving als één geheel. Ook laat de LED-koplampen uw weg verlichten en met de 19 inch aero-velgen ligt u strak op de weg. Een wereld van luxe en gemak met het MMI navigatie plus inclusief Audi connect diensten die u verbonden houden. Tevens voorzien van volautomatische airconditioning, elektrische stoelverstelling en -verwarming en ambienteverlichting. 

S edition Competition

De Audi Q8 55 Sportback e-tron S edition Competition is een perfecte samensmelting tussen de Q8 55 Sportback  e-tron Advanced edition Plus (tevens standaard met een glazen panoramadak) en de sportieve uitstraling van de S line designaccenten, het elegante optiekpakket in diep zwart met privacy glass. De Audi Q8 55 Sportback e-tron Advanced edition Plus en 55 Sportback e-tron S edition Competition zijn uitgerust met een aandrijflijn die een systeemvermogen van maar liefst 300 kW/408 pk levert. Dankzij het krachtige 106 kWh accupakket kunt u genieten van een actieradius tot wel 595 kilometer.

De nieuwste techniek

Een nieuw model betekent natuurlijk ook de nieuwste technische features, zoals Audi connect-toepassingen met de altijd actuele online-verkeersinformatie. Via Functions on Demand gebruikt u flexibel extra autofuncties en met de myAudi-app bent u altijd op de hoogte van het reilen en zeilen van uw Audi.

De nieuwe Audi Q8 Sportback e-tron blinkt uit met zijn rijdynamiek. Via Audi drive select zijn de settings van de standaard adaptive air suspension te bepalen, waaronder Efficiency en Sport. Dankzij een verbeterd onderstel stuurt hij nog gewilliger door bochten.

Audi brengt het virtual reality-entertainment naar uw auto. Deze innovatieve technologie verbindt rijbewegingen met de virtuele wereld. Je voelt het op de achterbank als je Audi draait. Deze verandering in oriëntatie is ook visueel waarneembaar, omdat een auto bijvoorbeeld in de headset plotseling van koers kan veranderen.

Daarnaast heeft de Sportback een kofferbakmat die is gemaakt van rubber met geopende randen die de vloer van de kofferbak schoon en droog houdt. De geribbelde structuur is antislip. De 4 seizoenenmat is afgestemd op de beenruimte van uw Audi. De stevige en recyclebare mat is voorzien van een e-tron-logo als aanvulling op het interieurontwerp. Ze houden het tapijt fris en droog.

Het model bezit, evenals de laatste versie van de e-tron, camera's als zijspiegel. De compacte camera’s van de optionele virtuele buitenspiegels tonen hun beeld binnenin op 7 inch oled-schermen. Ondanks koplampreflecties brengen ze aankomende voertuigen haarscherp in beeld. Bovendien maken deze cameraspiegels de auto gestroomlijnder.

Wanneer de deuren openen, projecteert de led-binnenverlichting het e-tron-logo op de vloer. Een unieke manier om extra licht te geven bij het in- of uitstappen.

Beleef de Q8 Sportback e-tron