Al 90 jaar een icoon

De splinternieuwe vierde generatie van de Škoda Superb komt dit najaar op de markt! Deze enorm ruime Škoda is een eerbetoon aan zijn voorgangers, waarvan de eerste uit de moderne tijd in 2001 verscheen. Maar eigenlijk was de Superb zelfs in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw al op de wegen te bewonderen. Met veel enthousiasme tellen we af naar de nieuwste Superb. In dit artikel belichten we de eerste moderne Superb.

210909-superb-slavi-20-let-02b-2

Jaar vol met feesten

In 2001 maakte de Superb na vijftig jaar afwezigheid een glorieuze terugkeer in het Škoda-aanbod, wat een reden tot vreugde is. Het jaar 2001 werd nóg specialer met de introductie van de allereerste Škoda Fabia. Škoda introduceert ook het innovatieve concept van Simply Clever, met slimme functies die uniek zijn voor Škoda, zoals de handige ijskrabber achter het tankklepje van uw auto. De eerste generatie Superb werd meteen voorzien van een handige feature: een paraplu in het portier. Deze exclusieve voorziening werd destijds en nu nog alleen aangetroffen in zeer dure exclusieve auto's.

210909-superb-slavi-20-let-03b-2

Ideale taxi

De eerste generatie Superb valt op door zijn ruime interieur. Zelfs achterin kunnen passagiers genieten van voldoende beenruimte, vergelijkbaar met de luxe limousine-carrosserie. Dit heeft ertoe geleid dat veel taxichauffeurs kozen voor een Superb om hun klanten comfortabel te vervoeren. Met een royale wielbasis van 2,80 meter overtreft de Superb veel modellen uit zijn klasse, zoals de Volkswagen Passat en zelfs het elektrische topmodel van Škoda, de Enyaq iV.

210909-superb-slavi-20-let-04a-2

Alleen als sedan

De bagageruimte van de eerste moderne Superb is indrukwekkend met een inhoud van 462 liter, waardoor het de concurrentie achter zich laat. Hoewel Škoda momenteel alleen een sedan aanbiedt als het nieuwe topmodel en er nog geen Combi of populaire SUV beschikbaar is, zijn er diverse motoropties beschikbaar. Naast een viercilinder 1.8 turbo met 150 pk en een efficiënte 1.9 TDI met 100 pk, is toch de meest gewenste motor de krachtige 2.8 V6 met 193 pk. Zodra u in deze Superb met zescilinder heeft gereden, wilt u niet meer terug.

210909-superb-slavi-20-let-05a-2

Eigenschappen van een topauto

De Superb heeft een positief effect op het merkimago van Škoda. Als allereerste model van Škoda introduceert de Superb bi-xenon koplampen, een Tiptronic-automaat en Brake Assist. Met de coming home-verlichting hoeft u in de avond niet in het donker naar uw voordeur te lopen. De nieuwe multi-link achteras zorgt voor stabiliteit en comfort, passend bij dit topmodel. Bovendien komt er een luxe Laurin & Klement-uitvoering die u helemaal verwent. De moderne Superb is verkrijgbaar voor een prijs die bij andere automerken alleen voor een kleiner en minder luxe model zou betalen. De goede prijs/kwaliteitsverhouding blijft een kenmerk van elke generatie Škoda Superb.