Uitbreiding naar zes elektrische voertuigen

Škoda Auto zet zijn elektrische offensief en transformatie voort. Het Tsjechische bedrijf zal vier nieuwe elektrische modellen en twee gefacelifte versies van de Enyaq iV-familie lanceren, waardoor het elektrische gamma in 2026 zal groeien tot maar liefst zes modellen. Het totale investeringsbedrag tot 2027 zal ter hoogte zijn van 5,6 miljard euro voor deze grote uitbreiding in elektrische mobiliteit. Het nieuwe aanbod van Škoda bevat twee compactere elektrische modellen, waaronder de 'Small' in het kleine SUV-segment en de 'Compact' in het compacte SUV-segment (die de naam Elroq zal krijgen). Voor de hogere segmenten introduceert Škoda ook twee modellen. Dit zal de ruime 'Combi' stationwagen worden en een 7-persoons 'Space' SUV (die we beter kennen onder de naam Vision 7S). Hierdoor wordt het volledig elektrische portfolio van Škoda aanzienlijk uitbereid, maar ook diverser.

Modeloverzicht sculpturen skoda

Groot modellengamma

Maar deze investering in e-mobiliteit betekent niet dat de modellen met efficiënte verbrandingsmotoren en plug-in hybride-aandrijving onder deze ontwikkeling lijden. Sterker nog: deze modellen krijgen dit jaar zelfs nog een nieuwe generatie. Met de toekomstig nieuwe generaties van de Superb en Kodiaq, de opgefriste Octavia, Kamiq en Scala en de nieuwe volledig elektrische modellen biedt Škoda binnenkort het grootste modellengamma in zijn historie. Dit stelt het merk in staat om klanten op verschillende markten de juiste Škoda te bieden, die past bij elke smaak en behoefte. Deze combinatie van elektrische en conventionele modellen biedt volgens Klaus Zellmer (CEO van Škoda Auto) het beste van twee werelden en zal ervoor zorgen dat Škoda Auto een breder publiek kan bedienen.

enyaqcoupekust

Vernieuwing Enyaq's logische keus

Škoda heeft in 2020 en 2022 met succes haar eerste twee volledig elektrische modellen, de Enyaq iV en Enyaq Coupé iV, gelanceerd op basis van het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Daarom wil de Tsjechische autofabrikant hier ook logischerwijs op verder bouwen. In 2025 worden beide modellen aanzienlijk vernieuwd om de nieuwe designtaal te ontwikkelen die in de toekomst alle elektrische Škoda-modellen zal kenmerken. Daarnaast komen dan in de periode tot 2026 de overige vier volledig elektrische modellen op de markt.

combibevbuiten

Komst van de elektrische station

Het meest noemenswaardige introductiemodel van Škoda is misschien wel de Combi, de eerste (deels) elektrische auto van het merk met stationwagen-carrosserie. Dit nieuwe model is niet alleen een belangrijke toevoeging aan het gehele assortiment, maar staat ook symbool voor de kernwaarden van Škoda en brengt de sterke punten van deze populaire carrosseriestijl naar het tijdperk van elektrische mobiliteit. Alle elektrische modellen van Škoda zullen de opvallende Modern Solid-designtaal hebben, waarmee het robuustheid, functionaliteit en authenticiteit benadrukt die kenmerkend zijn voor het DNA van het merk.

Bekijk hier de sculpturen van de zes elektrische modellen