EV-subsidie vervalt na 2024 voor elektrische occasions

16-04-2024

Het Nederlandse kabinet heeft besloten de subsidie voor de aankoop van tweedehands elektrische auto's na 2024 niet te verlengen. Dit besluit is vastgelegd in de Voorjaarsnota van het demissionaire kabinet. Oorspronkelijk zou deze subsidie, bekend als de SEPP, doorlopen tot en met 2029, maar die plannen zijn nu gewijzigd. Voor de periode 2025 tot en met 2029 was een bedrag van 528 miljoen euro gereserveerd, maar deze verlenging is nu van tafel.

Met nog iets meer dan de helft van het budget voor dit jaar toegekend, hebben potentiële kopers tot 27 december 2024 de tijd om een aanvraag in te dienen voor de subsidie. Dit is uw kans om te profiteren van deze financiële ondersteuning voordat deze mogelijkheid verdwijnt. Overweeg daarom dit jaar nog over te stappen op een elektrische occasion en verzeker uzelf van de EV-subsidie. Mis deze kans niet en maak de duurzame keuze voor uw mobiliteit!

Lees hieronder alles over de voorwaarden van de subsidie voor gebruikte elektrische auto's.

Elektrische occasion-voorraad

Over dit nieuwsbericht

De informatie in dit nieuwsbericht was accuraat op het moment van publiceren & is onder voorbehoud van (beleids)wijzigingen.