Ideale reispartner

SEAT brengt de Leon en Leon Sportstourer met zijn krachtige plug-in hybride aandrijflijn weer op de markt en is dus weer te bestellen bij Huiskes-Kokkeler in Hengelo en Doetinchem! De Leon e-Hybrid biedt prioriteit aan elektrisch rijden, maar schakelt naadloos over naar brandstof voor extra vermogen. Met een indrukwekkend systeemvermogen van 150 kW/204 pk en het sportieve FR PHEV Business Intense uitrustingsniveau, is het voor iedereen een ideale reispartner, of u door de stad moet of lange afstanden aflegt.

leonfrphevbusinessintense4

Pure kracht en efficiëntie

Met de terugkeer van de 1.4 TSI e-Hybrid-modellen wordt de SEAT Leon zowel in prestaties, als in efficiëntie verbeterd. Deze modellen combineren een krachtige 1.4 TSI turbomotor met een elektrische motor en een DSG-automaat, wat resulteert in een systeemvermogen van 150 kW/204 pk, wat tevens de krachtigste varianten in het assortiment zijn. Bovendien bieden ze beide een lage CO2-uitstoot vanaf 25 g/km, wat interessant is voor zakelijke gebruikers, want ook heeft de Leon een elektrische actieradius van maximaal 63 kilometer (62 km voor de Sportstourer) dankzij de 12,8 kWh accu. Dit vergroot de flexibiliteit voor lange ritten en ze kunnen aanhangers tot 1.500 kg trekken voor vakanties en dergelijken.

Sportieve elementen

De Leon hatchback en Leon Sportstourer met plug-in hybride technologie zijn beschikbaar als FR PHEV Business Intense uitvoering. Deze uitvoering staat voor maximale sportiviteit en biedt standaard functies, zoals 17 inch lichtmetalen velgen, een sportief FR-onderstel, diverse FR designdetails (bijvoorbeeld bumpers, instapverlichting en Cosmo Grey-afwerking van de grille en buitenspiegels), en sportstoelen met rode stiksels. De Full LED-verlichting met signaturevormige dagrijverlichting draagt bij aan de krachtige uitstraling.

leonfrphevbusinessintense3

Rijkuitgeruste uitvoeringen

Het luxeniveau van deze hernieuwde modellen is ongekend hoog. Standaard uitgerust met een 25,4 cm touchscreen-navigatiesysteem, draadloze Apple Carplay & Android Auto, SEAT Connect, slimme sfeerverlichting en een verwarmbaar lederen multifunctioneel stuur. Veiligheid en comfort worden versterkt door geavanceerde functies als Predictive ACC, parkeersensoren voor en achter, automatische inparkeerhulp, achteruitrijcamera, Side Assist met uitparkeerassistent, uitstapwaarschuwing, fileassistent, Travel Assist en Emergency Assist.

Leon ook als efficiënte MHEV

Naast de e-Hybrid PHEV-aandrijving, bieden de Leon 5-deurs en Leon Sportstourer ook 1.0- en 1.5 eTSI turbomotoren met efficiënte mild-hybridetechnologie. Hiermee wordt energie bij het remmen opgeslagen voor een extra elektrische boost bij het accelereren. Alle eTSI MHEV-motoren hebben standaard een DSG-automaat. Kies nu voor hybride rijden met of zonder stekker. De krachtige en luxe Leon 1.4 TSI e-Hybrid FR PHEV Business Intense is beschikbaar vanaf € 42.850* (Sportstourer vanaf € 44.050*), inclusief vier jaar garantie.

Toelichting

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie seat.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.