Remblokken

Remblokken

Remblokken zijn onderhevig aan slijtage. De remblokken worden namelijk tegen de remschijven aangedrukt om uw auto tot stilstand te brengen.

Na verloop van tijd worden de remblokken te dun en moeten ze vervangen worden. Dit gebeurt vaak bij het periodieke onderhoud van uw auto.

Staat er geen periodiek onderhoud gepland voor uw auto en hoort u een schurend geluid bij het remmen? Neem ook dan contact op met onze serviceadviseurs. Dit kan een teken zijn dat de remblokken vervangen moeten worden.

Daarnaast zal er in de meeste gevallen een waarschuwingslampje gaan branden om u te attenderen op het probleem.

Wist u dat...

Het controleren van de remblokken is zeer makkelijk. Wanneer u naar de velg kijkt ziet u in de meeste gevallen de remklauw met daarin de remblokken. Zit dit blok bijna tegen de metalen houder aan? Dan moet deze snel vervangen worden.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het vervangen van remblokken zijn zeer afwisselend. Zo spelen het merk, model en bouwjaar een belangrijke rol in het kostenplaatje. Benieuwd naar de kosten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze serviceadviseurs. U kan uiteraard ook direct een afspraak maken met onze werkplaats.

Online werkplaatsafspraak maken

Plan gemakkelijk via onderstaand formulier uw afspraak voor onderhoud, reparaties en bandenwissel in één van onze werkplaatsen.
Wij bevestigen uw afspraak z.s.m. per mail of telefonisch.