Remschijven

Remschijven

Begint uw auto te trillen tijdens het remmen, of hoort u piepende of knarsende geluiden? In dat geval raden wij u aan contact met ons op te nemen. Dit kan er namelijk op duiden dat de remschijven zijn versleten, zijn krom getrokken of zijn aangetast en aan vervanging toe zijn.

Een van de belangrijkste onderdelen in uw auto is het remsysteem. De remschijven binnen dit remsysteem zorgen ervoor dat de auto op tijd vaart mindert en daardoor tot stilstand komt. Doordat de remblokken tegen de schijven worden gedrukt tijdens het intrappen van het rempedaal ontstaat er slijtage aan de remschijven. Controle en vervanging van de remschijven is dan vaak noodzakelijk voor het behoud van uw rijveiligheid.

Een aangetaste remschijf heeft veel invloed op uw rijcomfort en de lengte van uw remweg. Bij Huiskes-Kokkeler kunt u uw remschijven laten bijwerken en laten controleren op enige schade.
Om veiligheidsredenen raden wij u aan tijdig onderhoud te laten verrichten op uw auto en uw remmen goed te onderhouden.

Wanneer u uw remschijven laat bijwerken en laat herstellen, raden wij u aan tevens uw remblokken te laten vervangen. Door de slijtage aan de remschijven kan het zijn dat uw remblokken ook niet meer glad zijn, wat tevens uw rij- en remvermogen kan beïnvloeden.

Wist u dat...

Remschijven langer mee gaan dan remblokken, maar op den duur zullen ook de remschijven vervangen moeten worden. De remschijven van de voorremmen zullen sneller slijten dan de achterremmen. Dit komt doordat de voorremmen 70% van het remvermogen op zich nemen.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het herstellen of vervangen van de remschijven zijn onder andere afhankelijke van het merk en model van uw auto. Wilt u graag een prijsopgave ontvangen van wat dit voor uw auto zal kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of maak direct een afspraak in onze werkplaats.

Online werkplaatsafspraak maken

Plan gemakkelijk via onderstaand formulier uw afspraak voor onderhoud, reparaties en bandenwissel in één van onze werkplaatsen.
Wij bevestigen uw afspraak z.s.m. per mail of telefonisch.