De Volkswagen Arteon

Nieuwe premium vierdeurs fastback van Volkswagen

Nu in onze showroom in Hengelo!

Volkswagen Arteon: Duitse kunst 

Een aerodynamisch lijnenspel, sportieve grille en opvallende achterkant; de nieuwe Arteon weet met zijn bijzondere design iedereen te verrassen. En dat vanuit iedere hoek; elk aanzicht is mooi. Het uitrustingsniveau is net zo verrassend, want standaard beschikt de Arteon al over veel features. Tijdens de Autosalon in Geneve is de Volkswagen Arteon aan het publiek gepresenteerd. De nieuwe Volkswagen Arteon wordt gepositioneerd boven de Passat en kan als opvolger van de (Passat) CC gezien worden. De naamgeving Arteon is afkomstig van het Latijns, wat 'kunst' betekent. De Arteon doet deze naam eer aan dankzij het elegante en samenhagende lijnenspel.

Koploper in assistentiesystemen.
De Arteon loopt voorop op het gebied van veiligheid en assistentiesystemen. Zo zorgt dynamische grootlichtassistent voor maximale verlichting van de weg, zonder de medeweggebruikers te verblinden. Of Area View, waarmee u op het scherm volledig zicht heeft wat er zich rondom de auto afspeelt, alsof er een camera boven de auto hangt. 

Een statement in design, ook binnenin.
De ervaring die het exterieur biedt, wordt doorgetrokken naar het interieur. Door de lange wielbasis en de afmetingen van de Arteon ervaart u ook in de auto een oase van ruimte, waar u ook plaatsneemt. Daarnaast is de bagageruimte met maar liefst 563 liter bijzonder praktisch en ruim.

De Arteon is bestelbaar in 4 uitvoeringen.

De nieuwe Arteon is bestelbaar vanaf € 45.670 en u heeft de keuze uit vier uitrustingsniveaus, bijvoorbeeld de Arteon Elegance of Elegance Business R. Daarnaast biedt de Arteon keuze uit diverse benzine- en dieselmotoren met vermogens variërend van 150 pk (1.5 TSI / 2.0 TDI) tot 280 pk voor de 2.0 TSI 4-motion.

Arteon R-Line: de meest sportieve Arteon

Arteon Elegance: de meest elegante Arteon

Arteon Elegance Business: de meest innovatieve en elegante Arteon

Arteon: de basis Arteon 

 

Comfort

Multifunctioneel stuurwiel en Active Info Display

Met het multifunctionele lederen stuurwiel regelt u de informatievoorziening op het Active Info Display. Het Active Info Display geeft u naast de gebruikelijke tellers nog veel meer belangrijke informatie in het gezichtsveld. U kunt de navigatiekaart, bestemmingsinformatie of visualisaties van assistentiesystemen tonen. 

Easy-open en Easy close kofferbak

De Arteon is voorzien van optimaal comfort en gemak. De ruime laadruimte kunt u eenvoudig vullen dankzij de Easy-open functionaliteit waarbij met één voetveeg de achterklep van de kofferbak geopend kan worden. Eén druk op de knop laat de achterklep weer sluiten.

Assistentiesystemen

Dynamic Light Assist

Het optionele Dynamic Light Assist zorgt voor een optimale rijervaring in het donker door automatsich het grootlicht aan te passen aan de situatie buiten. Zo is een optimaal verlichte rijweg en veiligheid verzekerd. 

Area view

Met het optionele Area view wordt de berijder volledig geïnformeerd over de omliggende omgeving door live beelden van rondom de Arteon in de cockpit te tonen. 

Lane assist

De standaard Lane assist functionaliteit helpt bij het voorkomen van ongeluken wanneer berijders ongemerkt van de rijbaan afwijken. 

Naast bovenstaande opties kan de Arteon ook worden uitgerust met onder andere Park assist en dynamische bochtverlichting. 

Voetgangersherkenning

Als u in de stad rijdt moet u op veel dingen letten. De Arteon helpt u daarbij, zodat u niets over het hoofd ziet. Zo zorgt de voetgangersherkenning ervoor dat er automatisch wordt geremd als u niet snel genoeg reageert. Zo wordt de kans op een aanrijding een stuk kleiner. 

Lees hier ook het laatste nieuwsbericht met nieuws vanaf de Autosalon in Genève over de Arteon

Reserveer uw Arteon proefrit via deze link.